Star Wars Stories

Let op, spoilers! 
De eerste Star Wars Anthology (Star Wars Storie) kwam uit op 14 december 2016 en draagt de naam Rogue One. De film werd geregisseerd door Gareth Edwards en speelt zich af net voor Episode IV: A New Hope (eindigt 10 minuten er voor). Hier onder vind je de trailer van Rogue One en het hele verhaal.


Leeswaarschuwing: onderstaande tekst bevat details over de plot en afloop. (De inhoud op deze pagina is geen eigendom van Alle Star Wars) 

Wetenschapper Galen Erso en zijn familie zitten ondergedoken op de planeet Lah'mu omdat Erso de enige is die de kennis heeft om het geheime wapen van het Keizerrijk, de Death Star, te kunnen voltooien. Oud vriend en keizerlijke Orson Krennic vind de Erso's om Galen het project af te laten maken. Tijdens de confrontatie wordt Galen's vrouw vermoord en Galen gearresteerd. Hun dochter Jyn weet te ontsnappen en wordt opgevangen door familie vriend en rebellen extremist Saw Gerrera. na jaren samen te zijn laat hij Jyn ergens achter om haar te beschermen.

Vijftien jaar later deserteert een Keizerlijke vrachtpiloot, Bodhi Rook, op Jedha, om Saw Gerrera een geheim Holo bericht van Galen te overhandigen. Rond de zelfde tijd bevrijd Rebellen officier Cassian Andor, samen met zijn geherprogrammeerde Keizerlijke droid K-2SO, een inmiddels volwassen geworden Jyn van een Keizerlijk werkkamp en neemt haar mee naar Yavin IV, de Rebellen basis. De Rebellen overtuigen Jyn er van om haar vader te vinden en bevrijden, zodat ze meer te weten komen over het Death Star Project. In het geheim krijgt Cassian de opdracht mee om Galen te vermoorden omdat zijn kennis te gevaarlijk is.

In hun zoektocht reizen Jyn, Cassian en K-2SO naar Jedha, waar ze in contact komen met Chirrut Îmwe en Baze Malbus. Samen vechten ze tegen Keizerlijke troepen en komen in contact met de leden van Gerrera. Zij brengen het hele team bij Saw, waar ook Bodhi is. Saw laat Jyn het bericht van haar vader zien, die verteld een geheime zwakheid in de Death Star te hebben gebouwd en dat de plannen van het project zich bevinden op de zwaarbeveiligde planeet Scarif.

Inmiddels geeft Orson Krennic het bevel om een eerste test schot te doen met de Death Star, op Jedha. Hierdoor moeten Jyn en haar team onverwacht vluchten. Gerrera komt om bij de vernietiging van Jedha. Grand Moff Tarkin is tevreden met het resultaat en gebruikt Bodhi's desertie en een veiligheidslek als excuus om het project van Krennic over te nemen.

Bodhi leid de groep naar de planeet Eadu, waar Galen zich bevind. Daar besluit Cassian om Galen niet te doden. Maar de inmiddels gearriveerde Krennic wilt Galen's team doden voor het veiligheidslek dat door een van hen is veroorzaakt. Zelfs wanneer Galen bekend, besluit Krennic het team om te brengen. Jyn weet nog net contact te krijgen met haar vader voordat de Rebellen het complex bombarderen en Galen om komt. Het team slaat opnieuw op de vlucht, naar Yavin IV, en Krennic bezoekt intussen Darth Vader in de hoop zijn en de Keizer's support te krijgen om het Death Star project weer in handen te krijgen, maar faalt hierin.

De Rebellen besluiten niet te handelen op de informatie van Galen, en dus gaan Jyn en een groep vrijwilligers zelf naar Scarif om de Death Star plannen te stelen. Wanneer de Rebellen er achter komen dat het team toch op missie is gegaan besluit de vloot hen te hulp te schieten. Tijdens de slag komen de teamleden een voor een als helden om het leven. Uiteindelijk weten Jyn en Cassian de plannen te vinden en naar de vloot te versturen. De Death Star arriveert op het strijdtoneel en vernietigt de basis op Scarif, waarbij de laatste van onze helden om komen en ook Krennic het niet overleefd. 

De Rebellen vloot, nu in handen van de plannen, besluit te vluchten. Maar Darth Vader verschijnt en verhinderd de vluchtroute. Vlak onder de neus van Vader weet één klein schip nog te ontsnappen, waarin Prinses Leia zojuist de plannen in handen heeft gekregen. Leia ontsnapt met de plannen als hoop voor de Rebellen.

Deze film bracht (tot 23 januari 2017) $979.950.734 op.De tweede Star Wars Anthology (Star Wars Storie) kwam uit op 23 mei 2018 en draagt de naam Solo. De film werd geregisseerd door onder anderen Ron Howard en speelt zich af voor Episode IV: A New Hope. Meer informatie volgt later.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten