vrijdag 17 november 2017

EA biedt Star Wars fans verontschuldigingen aan en past Battlefront II aan


Afgelopen dinsdag schreven we al even over de hevige kritiek die game producent EA over zich heen kreeg naar aanleiding van Star Wars Battlefront II en het 'in-game gokken' via micro-transacties en over het 'te duur' zijn van belangrijke personages. Dinsdag gaf EA al aan dat ze dit laatste probleem zouden aanpakken met een prijsvermindering van 75%, maar de kritiek hield aan.

De kritiek ging zelfs zo ver dat er campagnes werden opgezet om de licentiehouder, Disney, te beschuldigen van het verslaafd maken van kinderen aan gokken. Naar aanleiding van de klachten startte zowel de Belgische als de Nederlandse Kansspelautoriteit een onderzoek in naar de zogenaamde loot crates die in het spel gekocht kunnen worden met echt geld, zonder te weten wat er in zit. Als zij dit aanmerken als gokken, kan dat inhouden dat de game verboden zou worden.

Maar EA is dit voorlopig voor. Vandaag maakte ze officieel bekend dat ze voorlopig alle in-game aankopen van het spel hebben uitgezet.
"We zien veel bezorgdheid over het oneerlijke voordeel dat sommige spelers kunnen krijgen door meer geld te betalen. Dat was nooit onze bedoeling. Het spijt ons dat we dit niet op de juiste manier hebben aangepakt."
EA zegt de fans te hebben gehoord en beloven dat ze nu tijd gaan teken in het luisteren naar fans en aanpassen van de game. Alle voortgang in het spel is nu te behalen zonder extra te betalen. Echter, ze lieten wel meteen weten dat dit geen blijvende situatie is. De in-game aankopen komen terug op een nog onbekende datum, maar pas nadat ze het spel hebben aangepast. Tot slot beloofd EA de fans op de hoogte te houden tijdens dit proces.

Star Wars Battlefront II is vanaf vandaag officieel te koop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten