zondag 31 mei 2015

Star Wars VII eerder in de Nederlandse bioscopen



Een hele tijd terug meldde we al dat er op de website van bioscoopketen Pathé een andere première datum stond vermeld voor Star Wars The Force Awakens dan 18 december. Toen leek het ons gewoon een foutje van de keten. Maar inmiddels begint het er op te lijken dat we in Nederland Star Wars VII toch echt 2 dagen eerder kunnen gaan zien dan de wereldwijde première datum.


Volgens DeathStar.nl, NWTV en Pathé verschijnt The Force Awakens namelijk als op 16 december in de Nederlandse bioscoop. In veel andere landen op 17 december. De officiële datum is op 18 december.

Toch lijken de bronnen elkaar tegen te spreken. Op IMDb is namelijk weer te lezen dat Nederland een van de landen is die op 18 december de film in première laat gaan. En al weer een hele tijd geleden liet regisseur J.J. Abrams weten dat hij de film wereldwijd op het zelfde moment in première wilde laten gaan.

Of Nederland dus echt al 2 dagen eerder van de film kan genieten is nog maar de vraag. Stiekem hopen we het natuurlijk wel. Want het zou heel erg balen zijn als de halve wereld de film al heeft gezien voordat de film überhaupt in Nederland in de bioscoop verschijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten