zondag 13 januari 2013

Geen Death Star voor de VS


De regering van president Obama is niet van plan om de Death Star, het planeetachtige ruimteschip van slechterik Darth Vader uit Star Wars, toe te voegen aan het wapenarsenaal van de Verenigde Staten.
Meer dan 34.000 mensen hebben een online petitie getekend die de regering van Obama oproept om de Death Star te bouwen, als superwapen dat zowel gebruikt kan worden als gigantisch werkgelegenheidsproject als voor de versterking van de nationale defensie van het land.

'De regering deelt uw wens om banen te creƫren en over goede nationale defensie te beschikken, maar de Death Star is daarbij niet de stip op de horizon', schreef Paul Shawcross vandaag als antwoord. Shawcross is hoofd van de afdeling binnen het Witte Huis die de budgetten voor wetenschap en ruimtevaart beheert. 'De regering ondersteunt het opblazen van planeten niet.' In de Star Wars-reeks kan de Death Star dat wel. Volgens Shawcross zou de bouw van een vergelijkbaar ruimteschip meer dan 850.000.000.000.000.000 dollar kosten.

Het Witte Huis accepteert en reageert op de meest ondertekende petities. De meeste gaan over serieuze politieke zaken, maar de oproep om een Death Star te bouwen groeide uit tot een van de populairste petities.

Bron: Telegraaf.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten